Hajnali koncertek a Hungarian FolkEmbassy-vel és Barátaikkal a Várkert Bazárban

Improvizatív koncertsorozat minden hónap utolsó péntekén reggel hét órától a Várkert Bazár teraszán.

A koncertsorozat helyszíne – Várkert Bazár

A kalotaszegi mulató énekek elnevezése, azaz a Hajnalik és a hozzá kapcsolódó reggelbe nyúló közös muzsikálás hívta életre a Hajnali koncertek ötletét, melynek helyszíne a turisták és helyiek által is szívesen látogatott Várkert Bazár.

A Philidor Inzézet a Hungarian FolkEmbassy-vel közösen szervez improvizatív reggeli koncertet meghívott vendégeikkel, akik a komolyzenétől a jazzig számos műfajt képviselnek, amelyek mind izgalmas párost alkotnak az autentikus magyar népzene képviselőivel.

A tavasztól őszig tartó sorozat a Hungarian FolkEmbassy által a Hotel Continental Budapestben kikísérletezett népzenei műfajt, a „népi szalonzenét” mutatja be a nagyközönségnek. Ennek lényege, hogy Soós András prímás nem egy-egy tájegység dallamait játssza egymás után, hanem hangulatok szerint fűz autentikus dallamokat improvizatív módon és ezeket követi a zenekar, leginkább komolyzenei kamarazenére hasonlító hangulatot teremtve.

A szellemi táplálékhoz odaillő reggeli is társul: a kávéról a házigazda zenekarhoz stílusosan illő Espresso Embassy gondoskodik, az ételekről pedig Barka Áron, a Continental Hotel Budapest séfje.

FolkEmbassy a Várkert Bazárban

A meghívott művészek közt elsőként a Gyémánt Bálint Trió működik közre. Az évadban később többek között Barabás Lőrinc trombitájára vagy Sebestyén Márta énekére is ébredni fog a főváros, melynek kezdő időpontja 2018. április 27.