Egyszólam Tábor

Az Egyszólam Együttes népzenei tábora 25 éves múltra tekint vissza, 1992 óta minden évben megrendezésre kerül. A kezdetekben Síkfőkúton, majd a Tolna megyei Váralján.

A népzenei tábor átfogóan foglalkozik a magyar népi fúvós hangszerekkel, pásztorhangszerekkel – az ezeken hagyományozódott zenével, népdalokkal. E zene ismerői, mesterei, előadói tanítják a programra jelentkezőket. A táborban délelőtt 3, majd délután is 3 órában folyik a tanítás több csoportban, képzett zenetanárok vezetésével, idős mesterek közreműködésével. Évről évre visszatérő vendégekkel, családokkal telik meg a tábor, akiknek nagycsaládos kedvezmény is biztosított. A 150 fős létszámú táborban a résztvevők fele gyerek.

Juhász Zoltán és fiatal tanítványa

A Philidor Intézet az Aranytíz Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel együtt 2017. július 9 – 16. között a Váraljai Ifjúsági Táborban rendezi meg az idei tábort olyan tanárokkal és mesterekkel, mint Agócs Gergely, a Fölszállott a páva című népzenei tehetségkutató zsűri tagja, vagy a felvidéki Dobcsák János énekes Szomotorról (Bodrogköz). A tábor szakmai színvonalát mi sem bizonyítja jobban, hogy évek óta a Liszt Ferenc Zenetudományi Egyetem hallgatói bizonyos keretösszegig ingyen vehetnek részt az eseményen, költségeiket az Akadémia Népzenei Tanszéke támogatja.