Hírek

Felczak-záróbuli az Akváriumban

A Wacław Felczak Alapítvány létrejötte köré szervezett eseménysorozatot Marcin Świetlicki közönségtalálkozójával és a lengyel alternatív és könnyűzene népszerű képviselőinek koncertjeivel zárjuk az Akvárium Klubban, amely során érdekes lengyel-magyar zenei találkozásoknak lehetünk tanúi.

 

Program:

 

19:00

Könyvbemutató

Marcin Świetlickivel, a Tizenkettő című regény szerzőjével beszélget Karaba Márta, a Szlávtextus szerkesztője.

A Mesternek nincs személyigazolványa, mobilja, bankszámlája, jogosítványa. Azt pletykálják róla, hogy meghízott, felpuffadt, megőszült. Aztán egyszer csak váratlanul ennek a senki számára nem fontos embernek az életében felbukkan egy gyilkosság…

 

20:00

Tizenkettő Trió (PL)

Az íróként és zenészként is elismert Marcin Świetlicki (ének) trió formációjára ugyanaz a komplexitás jellemző, mint a frontember prózájára; összetettség, mélység, irónia. Erre az estére a trió dobos tagja:

Szabó Hunor dobos, énekes-gitáros dalszerző, heti egy alkalommal tanár. Olyan sikeres zenekarokban játszik, mint a Jónás Vera Experiment, a Mongooz and the Magnet, W.H., vagy épp a Dzsindzsa, a The Qualitons nevű formációnak a frontembere.

 

21:30

SALK (PL)

A lengyel fiatalok körében különösen népszerű formáció, a krakkói SALK zenéjében egészséges egyensúlyt alkot a rock, a világzene, az elektromos zene, és az ambient music. A lengyel-magyar összefonódás jegyében a zenekar vendége:

Jónás Vera énekes, dalszerző, gitáros. 2011-ben alakított zenekarával, a Jónás Vera Experimenttel 2013. őszén teltház előtt mutatták be első, GAME című albumukat, mely egy nagyon friss és érett zenei világba kalauzolja a hallgatóságot. Személyes könnyűzene. Vera olyan crossover dalszerzői stílusban írja és szólaltatja meg dalait, amely ötvözi az élő elektronikát a teljesen akusztikus hangzással.

 

23:00

DJ Kuba Karaś party (PL)

A The Dumplings alapítójaként is ismert Karaś örök klasszikusokat és a legfrissebb slágereket elegyíti zenéjében, amelynek fő célja, hogy megmozgassa a táncolni vágyókat.

http://akvariumklub.hu/programok/2018-03-24/felczak-zarobuli-lengyel-magyar-napok

Az eseményt és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.